
مدیر ستاد کانونهای مساجد گیلان:
مسجد بهترین مکان ارتباط با مردم/ همافزایی بچههای مسجد در قرار همدلی
به گزارش روابط عمومی ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور از استان گیلان، حجت الاسلام رضا حاجتی، مدیر ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد گیلان امروز(سهسنبه، 14 اسفند) با حضور در برنامه زنده رادیویی " شهر ما" با تبریک ماه مبارک رمضان و توفیق روزافزون در این ماه پرفضلیت، به تشریح برنامههای کانونهای مساجد در این ماه مبارک پرداخت.
وی با اشاره به اهداف تشکیل کانونهای فرهنگی هنری در مساجد اظهارکرد: "احیای نفش واقعی مذهبی، فرهنگی، هنری و تبلیغی مسجد"، "تربیت و رشد نیروهای متعهد انقلابی در بستر مسجد و کارآمد در حوزه فرهنگ و هنر"، "توسعه فرهنگ اصیل اسلامی در محلات" و "مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن" فلسفه تشکیل کانونهای مساجد را تشکیل میدهد.
حجت الاسلام حاجتی تغییر نوع نگاه در نحوه حکمرانی مسجد را عامل اصلی کمرنگ شدن نقش مساجد در جامعه عنوان کرد و افزود: متاسفانه به خاطر بروز برخی مشکلات، بسیاری از مسجدیها، فعالیتهای فرهنگی خود را در بیرون از مسجد اجرا میکنند در حالیکه امروز، مساجد بیشترین تاثیرات فرهنگی و اجتماعی را در جامعه دارند.
وی ادامه داد: باید با کمک کانونهای فرهنگی هنری، مساجد را به نقطهای برساینم که همه اهداف و کارکردهای آن احیا شود.
مدیر ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد گیلان به برنامههای کانون ها در سال جاری اشاره کرد و گفت: فعالیتهای مختلفی از محافل انس با قرآن تا فعالیتهای آموزشی و فرهنگی در سال جاری در مساجد اجرا شده که رویداد فرهنگی هنری " هزار مشعل" مهمترین آن بوده است.
وی با اشاره به برنامههای ماه رمضان با عنوان " قرار همدلی" در کانونهای مساجد اذعان کرد: این برنامه در 6 بسته عملیاتی در راستای هم افزایی بچههای مسجد تدوین شده و فعالیتهای مختلفی را شامل میشود.
حجت الاسلام حاجتی با بیان اینکه این برنامه با آیین استقبال از ماه رمضان و غبارروبی مساجد آغاز شد تصریح کرد: طرح مسجد پایگاه قرآن، زندگی با آیهها، محافل قرآنی، جزء خوانی، تفسیر قرآن، سفره کریمانه، کمکهای مومنانه، تکریم خادمان مساجد، حلقههای کتابخوانی، اهدای کتاب و برپایی نمایشگاه کتاب در مساجد از جمله این برنامهها است.
مدیر ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد گیلان با بیان اینکه مساجد نباید صرفا کارکرد عبادی داشته باشند افزود: مسجدی که کارکرد ندارد محلی هم برای حضور نوجوان نخواهد بود.
وی با تاکید بر نیازسنجی نوجوانان و برنامه ریزی و پاسخگویی به آن در مساجد گفت: اگر بتوانیم نیازهای روز نوجوان و جوان مانند هوش مصنوعی را در برنامههای مسجد بگنجانیم زمینه فعالیت آنان در بستر مسجد را فراهم میکنیم.
حجت الاسلام حاجتی با بیان اینکه مسجد بستر رشد و پیشرفت بسیاری از جوانان بوده است تصریح کرد: باید ابتدا نیازهای محله و جذابیتهای موجود برای این قشر را بسنجیم، سپس بر اساس آن برنامهریزی کنیم.
وی در پایان مسجد را بهترین بستر برای ارتباط با مردم دانست و خاطرنشان کرد: مسئولان باید در مسجد و در میان مردم باشند، دغدغههای آنان را بشنوند و با شناخت دقیق از مشکلات به ارائه خدمات بپردازند.